Pastorie van Merkem

logo Pastorie van Merkem

de Pastorie van Merkem

In de Pastorie met de ommuurde pastorietuin met vijver en neerhofdieren zal je zeker het landelijke en de rust van de Westhoek ervaren.

De Groote Oorlog

Gelegen tussen de frontsteden Ieper en Diksmuide vormt de Pastorie van Merkem een ideale basis voor wie wil kennismaken met "de Groote Oorlog" in de Ijzerstreek en Ieperboog.

Het goede leven

Wie graag geniet van het goede leven is in de Westhoek aan het goede adres. Voor de bierliefhebbers behoort een bezoek aan de gekende Paters van Westvleteren, de Dolle Brouwers in Esen, Sint-Bernardus in Watou of de Rodenbachbrouwerij in Roeselare tot de mogelijkheden. Wie graag culinair verwend wordt, komt aan zijn trekken in één van de vele restaurants en eetcafés in de omgeving.

Fietsnetwerk

De talrijke fiets-en wandelmogelijkheden laten je toe de Westhoek op je eigen tempo te ontdekken. De Pastorie is gelegen op het fiets- en wandel knooppuntnetwerk, waardoor je makkelijk je eigen route uitstippelt.

Fietsen en motoren kunnen gestald worden in een afgesloten berging.
Fiets-en wandelkaarten zijn in bruikleen te verkrijgen

Fauna en Flora

Natuurbeleving is in de Westhoek altijd vlakbij. De Ijzerbroeken en natuurdomein de Blankaart liggen op wandelafstand.

Kust en Noord-Frankrijk

Op 25 kilometer biedt de kust een waaier aan mogelijkheden: Nieuwpoort, Koksijde en De Panne.

Over de schreve (de Franse grens) liggen tal van vergeten dorpen om ontdekt te worden. Sint-Winoksbergen (Bergues), Sint-Omaars (Saint Omer), Belle (Bailleul). Ook Rijsel heeft als hoofdstad van Frans-Vlaanderen belangrijke toeristische troeven.