AUTHENTIEK LOGEREN

In het landelijke dorpje Merkem, gelegen tussen Ieper en Diksmuide, verwelkomen wij jullie graag in onze pastorie. Heropgebouwd na de verwoestingen van de Groote Oorlog en gelegen in de onmiddellijke omgeving van het kasteel en de kerk, was dit vele jaren de woonplaats van meneer Pastoor en vervulde het een centrale rol in het religieuze dorpsleven.

Na driekwart eeuw betekende 2006 een nieuwe start voor de toen wat uitgeleefde pastorie. Met veel liefde en geduld gerenoveerd, werd het de nieuwe thuis van Els en Wim. Wil je even weg uit het leven van alledag, verlang je naar een portie rust en stilte of wil je het net iets actiever; steeds welkom in B&B Pastorie van Merkem.

 

VIER GASTENKAMERS

Wij beschikken over vier karaktervolle gastenkamers, voorzien van alle comfort.
De Franciscuskamer bevindt zich op de eerste verdieping, de overige drie kamers op de tweede.

Alle kamers zijn voorzien van comfortabele boxspring-bedden en hebben elk hun eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De Sixtuskamer heeft als extra een retro bad. Elke kamer heeft een kleine zithoek, TV en schrijftafel. Wij zorgen voor kwaliteitsvol bed-en badlinnen. Een haardroger, pas-en scheerspiegel zijn naast bad-en douchegel en shampoo in elke badkamer ter beschikking. Er is Wifi beschikbaar in alle ruimtes van de Pastorie.

WIJ BIEDEN U

Centrale ligging

Tussen Ieper, Diksmuide, dichtbij de kust
& de Franse grens

Allergenen

We houden graag rekening met jouw dieet: glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch of veganistisch…

Rust

Geen files, enkel genieten van onze landelijke omgeving

Fietsen

Gelegen op het fietsknooppuntnetwerk, fietsverhuur ter plaatse

Wandelen

Ontdek de prachtige natuur van de Westhoek en natuurreservaat de Blankaart

Streekproducten

Ons royaal ontbijt bevat enkel streekproducten en bioproducten uit onze eigen tuin

ONTBIJT

Elke ochtend serveren wij een royaal ontbijt met streekeigen producten: boter, vlees en kazen van lokale boerderijen.

We streven ernaar om –naargelang het seizoen- de vruchten van onze moestuin te verwerken. Zo wordt je door onze kippen elke dag een vers scharreleitje aangeboden en maken wij zelf confituur met ons biologisch geteeld fruit. De oogst van onze hoogstam boomgaard verwerken wij tot biologisch appelsap.

Bij mooi weer kan het ontbijt op één van onze terrassen geserveerd worden. ‘s Winters kun je de dag goed inzetten bij het knetterende haardvuur.
Wenst u een glutenvrij ontbijt? Laat het ons tijdig weten.

OMGEVING

0 km
Merkem
10 km
Diksmuide
14 km
Ieper
25 km
Nieuwpoort (Kust)