FAQ

Vaak gestelde vragen

– Vanaf welk uur kunnen we aankomen?
Inchecken gebeurt bij voorkeur tussen 17 en 19h , indien afgesproken kan uw bagage vroeger worden binnengebracht en opgeborgen.

– Tot wanneer kunnen we inchecken?
Indien aankomst na 19h bij voorkeur een seintje, we doen graag het nodige om u gastvrij te ontvangen. Wie ingecheckt is kan ten allen tijde komen en gaan. Van late gasten vragen we wel respect voor de nachtrust van de mede-gasten.

– Welk vertrekuur is voorzien?
Vertrek is voorzien tegen uiterlijk 11h. Dit geeft ons de nodige tijd om de kamers opnieuw schoon te maken voor de volgende gasten.

– Welke verzorgingsproducten zijn er op de kamer?
Wij kiezen ervoor om de afvalberg zoveel mogelijk te beperken. Op de kamer voorzien we biologisch afbreekbare haar-en douchegel in navulbare flesjes. Haardroger en een scheerspiegel zijn in elke kamer voorhanden.

– Is er mogelijkheid om met bank- of creditcard te betalen?
Wegens de kleinschaligheid hebben we geen elektronische betaalfaciliteiten, er kan enkel cash worden afgerekend. Op 200 meter van de B&B kunt u terecht bij een BNP Paribas kantoor voor geldopname.

– Is er mogelijkheid tot half-pension?
Wij bieden onze gasten elke morgen een uitgebreid ontbijt aan met streekproducten van lokale producenten. Voor het middag-of avondmaal kan je terecht in Merkem of de ruimere omgeving, op verzoek reserveren we er graag voor u een plaatsje. Voor gasten op fiets- of wandelvakantie maken we graag een uitzondering en kan er mits voorafgaande afspraak een spaghetti of andere snack voorzien worden.

– Wanneer kunnen we ontbijten?
Het ontbijt wordt bij voorkeur genomen tussen 8h30 en 9h30. Voor vroege vogels of professionelen passen we ons graag aan. Neem rustig de tijd om de dag goed in te zetten.

– Kunnen we onze hond meebrengen?
Hoewel we zelf veel van dieren houden, zijn er geen huisdieren toegelaten in de B&B. Onze eigen huisdieren bevinden zich in een afgesloten weide in de tuin.

– Mag er gerookt worden?
Het ganse gebouw is rookvrij, in onze ommuurde tuin kun je als roker echter wel terecht.

– Welke voorzieningen zijn er voor baby’s of kleine kinderen?
Om praktische redenen hebben wij geen voorzieningen voor kleine kinderen, we kunnen ook geen bedden bijplaatsen op de kamers. De mogelijkheid bestaat wel om aanpalende kamers(indien beschikbaar) te voorzien voor gasten met kinderen.

– Geven jullie kamerservice?
Tijdens jullie verblijf komen we niet meer op de kamer, bij een langer verblijf kunnen we in overleg kamerservice voorzien. Vers badlinnen is steeds beschikbaar.

– Kunnen we iets drinken?
Op de eerste verdieping hebben we een gezellig nostalgisch cafeetje ingericht als ontmoetingsplaats voor onze gasten. In de frigo worden talrijke streekbiertjes aangeboden volgens het principe van een honesty-bar. Koffie, water en thee zijn gratis ter beschikking. In het cafeetje vind je ook een informatiestand met toeristische info. We lenen onze fiets-en wandelkaarten graag uit tijdens jullie verblijf.

– Kunnen fietsen en/of moto’s veilig gestald worden?
We hebben een afsluitbare garage voor uw fietsen, elektrische fietsen kan je hier ook opladen. Er is tevens basismateriaal aanwezig om kleine herstellingen uit te voeren. Een paar moto’s kunnen hier ook worden gestald.

– Waar kan ik mijn wagen parkeren?
Vooraan de pastorie beschikken we over een drietal privé parkeerplaatsen. Indien u waardevolle zaken in de wagen hebt, bestaat de mogelijkheid om uw wagen achter de afgesloten omheiningsmuur te plaatsen. Hiervoor graag een seintje vooraf.

– Verhuren jullie fietsen?
We beschikken over 2 damesfietsen en 1 herenfiets (huurprijs is 8 euro per dag) en 2 e-bikes (één voor dames en één voor heren). Prijs is 20 euro per dag.